Punajuuri-jauhelihalaatikko

20.8.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-jauhelihalaatikko

Ainekset

4 annosta
1 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 5 dl vettä
3 1 tl suolaa
4 4 - 5 kpl (600 g) punajuuria
5 1 sipuli
6 300 g nauta- tai nauta-sikajauhelihaa
Munamaito:
1 2 kananmunaa
2 5 dl maitoa
3 1,5 tl suolaa
4 musta- tai valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 122 g
Proteiinia 24 g 95 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 598 6390
Energiaa kcal 382 1527

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ilman rasvaa pannussa ja lisää sipulisilppu mukaan paistumaan. Sekoita valutetut suurimot, punajuuriraaste ja jauheliha keskenään ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito, mausta se suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa ainakin tunti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5