Punainen linssikeitto

25.8.2006
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punainen linssikeitto

Ainekset

5 annosta
1 1 sipuli
2 2 - 3 valkosipulin kynttä
3 1 paprika
4 1 porkkana
5 1 rkl öljyä
6 1,2 l vettä
7 1 kasvisliemikuutio
8 2 rkl tomaattisosetta
9 0,5 tl paprikajauhetta
10 0,5 tl suolaa
11 valkopippuria
12 2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
13 1 dl persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 90 g
Proteiinia 9 g 43 g
Rasvaa 1 g 5 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 487 2434
Energiaa kcal 116 582

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi porkkana. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi. Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto linssit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5