Prinsessan luumukakku

19.11.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Prinsessan luumukakku

Ainekset

13 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 0,5 tl piparkakkumaustetta
Täyte
1 5 liivatelehteä
2 4 dl kuohukermaa
3 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
4 0,5 dl tomusokeria
5 3 rkl sitruunamehua
6 1 prk (300 g) luumumarmeladia
Kostutus
1 1,5 dl maitoa
2 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 1 dl kuohukermaa
2 1 paketti (250 g) sokerimassaa
3 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 631 g
Proteiinia 6 g 76 g
Rasvaa 16 g 211 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 1 536 19972
Energiaa kcal 367 4773

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

Täytteen valmistaminen

2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokeri ja kermavaahto. Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun ja valuta seos tasaisena nauhana kermaseokseen sekoittaen.

Torttulevyn leikkaaminen

3. Leikkaa torttulevystä yksi kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa vielä 2 hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.

Kakun kasaaminen

4. Vuoraa noin 2 1/2 litran vetoinen kulho kelmulla. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle marmeladia ja täytettä.

Kakun kasaaminen

5. Toista vielä kaksi kertaa ja asettele päällimmäiseksi reunapaloista koottu pohja. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kakun kuorruttaminen

6. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakun pinta ohuelti kermavaahdolla.

Sokerimassan kaulitseminen

7. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle.

Koristekuvioiden tekeminen

8. Painele lopusta sokerimassasta piparimuotilla haluamasi muotoisia kuvioita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: luumu täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5