Possunribsit ja appelsiini-aprikoosiglaze

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possunribsit ja appelsiini-aprikoosiglaze

Ainekset

4 annosta
1 1 kg maustettua porsaan grillikylkeä (ribs)
Keitinliemi
1 5 l vettä
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 10 maustepippuria
5 3 laakerinlehteä
6 2 tl suolaa
Appelsiini-aprikoosiglaze
1 2 dl silputtuja kuivattuja aprikooseja
2 3 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
3 2,5 dl appelsiinitäysmehua
4 2 rkl juoksevaa hunajaa
5 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 108 g
Proteiinia 54 g 215 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 186 8746
Energiaa kcal 522 2090

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta liha kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä ribsit kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.Grillaa ribsit kauniin värisiksi kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella. Älä lisää glazea grillaamisen aikana, koska kastike sisältää sokeria ja palaa herkästi lihaan ja grilliin kiinni.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5