Possu-kaalilaatikko

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possu-kaalilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 400 g porsaanlihasuikaleita
2 1 rkl öljyä
3 1 iso sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 dl riisi-ohraseosta
6 8 dl lihalientä
7 800 g valkokaalia
8 3 rkl siirappia
9 1 tl suolaa
10 rouhittua valkopippuria
11 2 tl meiramia
12 2 munaa
13 5 dl maitoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 250 g
Proteiinia 26 g 156 g
Rasvaa 18 g 108 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 1 823 10936
Energiaa kcal 436 2614

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista possusuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan kanssa. Keitä riisi-ohraseosta lihaliemessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan. Sekoita joukkoon lihasuikale-sipuliseos. Mausta seos. Kaada seos voideltuun reiluun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito keskenään ja valuta tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5