Porsaan filee savustuspussista

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porsaan filee savustuspussista

Ainekset

4 annosta
1 500 - 600 g maustamatonta porsaan sisäfileetä
2 0,5 tl yrttisuolaa
3 mustapippuria myllystä
4 1 - 2 sipulia viipaloituna
Ruskistamiseen:
1 1 rkl öljyä
Lisäksi:
1 savustuspussi (uunissa savustamista varten)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 3 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 9 g 36 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 795 3179
Energiaa kcal 190 760

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Ota filee huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Kytke uunin alalämpö 250-asteeseen. Mausta filee yrttisuolalla ja mustapippurilla.2. Ruskista pinta pannussa kuumennetussa öljyssä. Nosta filee vadille odottamaan. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle.3. Pane filee ja sipuliviipaleet savustuspussiin pussin pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta tiiviisti suljettu pussi kuumalle uunipannulle, rei'itetty puoli peltiä vasten. Savustuspussi paisuu kypsentämisen aikana noin 10 cm. Savusta ensimmäiset 15 minuuttia 250-asteessa. Pienennä lämpö 175-asteeseen ja anna fileen kypsyä vielä noin 20 minuuttia.4.Ota pelti pusseineen uunista ja anna fileen vetäytyä avaamatta pussia, noin 10 minuuttia. Leikkaa pussi auki saksilla. Viipaloi filee ja tarjolle esim. lämpimän kuskus-vihannessalaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5