Poropiirakka

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poropiirakka

Ainekset

8 annosta
1 400 g pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
1 2 pakettia (á 240 g) poronkäristyslihaa
2 3 rkl margariinia
3 1 tl suolaa
4 0,2 tl rouhittua mustapippuria
5 1 punainen paprika
6 2 dl sinihomejuustomurua
7 2 munaa
8 2 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 201 g
Proteiinia 16 g 125 g
Rasvaa 24 g 193 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 594 12748
Energiaa kcal 381 3047

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista poronlihat kuumalla pannulla kahdessa erässä pienessä rasvamäärässä jäisinä niin, että lastut irtoavat toisistaan. Saksi tai leikkaa lastut paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna punainen paprika ja sekoita poronlihan kanssa. Leikkaa piirakkataikinasta 1/ 4 piirakan kantta varten. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä 24 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kaada poroseos vuokaan ja ripottele päälle juustomuruset. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Kauli kansitaikina piirakan kokoiseksi levyksi ja aseta piirakan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile iltapalana tai ruokaisana piiraana noutopöydässä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5