Poronkäristyspasta

25.9.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poronkäristyspasta

Ainekset

4 annosta
Kastike
1 1 rasia herkkusieniä (150 g)
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl margariinia
5 1 pussi poronkäristyslihaa (240 g)
6 1,5 dl vettä
7 2 dl ruokakermaa
8 2 rkl mustaherukkahyytelöä
9 1 ruukku rucolaa
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 1 dl pakastepuolukoita
Lisäksi
1 350 g pastaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 66 g 262 g
Proteiinia 24 g 98 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 2 052 8208
Energiaa kcal 490 1962

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista herkkusieniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes niistä on poistunut suurin osa nesteestä. Lisää joukkoon margariini ja sipulit. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä. Kaada seos toiseen astiaan odottamaan.Ruskista poronkäristys ja anna hautua veden kanssa 15 minuuttia. Lisää poronkäristyksen joukkoon sieni-sipuliseos, kerma ja mustaherukkahyytelö. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia.Lisää rucola ja jäiset puolukat. Mausta kastike ja sekoita. Tarjoile kastike keitetyn pastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pasta poro riista
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5