Porkkanakuppikakut

21.11.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanakuppikakut

Ainekset

14 kappaletta
1 200 g porkkanoita
2 150 g margariinia
3 2 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 0,5 tl suolaa
8 1 tl kanelia
9 1 tl inkivääriä
10 1 tl kardemummaa
11 1 dl hasselpähkinärouhetta
Kuorrutus
1 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
2 1 dl tomusokeria
3 50 g margariinia
Pinnalle
1 1 dl hasselpähkinärouhetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 385 g
Proteiinia 4 g 63 g
Rasvaa 18 g 253 g
Kuitua 3 g 46 g
Energiaa kJ 1 213 16979
Energiaa kcal 290 4058

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (200 g) appelsiinituorejuustoa

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe.

Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja margariini. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Vinkki! Mausteet voit korvata 1 rkl:lla piparkakkumaustetta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5