Porkkanakierteet

27.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanakierteet

Ainekset

20 kappaletta
1 5 dl porkkanamehua tai vettä
2 50 g hiivaa
3 1 rkl hunajaa tai sokeria
4 2 tl suolaa
5 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
6 0,75 dl öljyä
7 14 dl sämpyläjauhoja
Pinnalle
1 (2 rkl seesaminsiemeniä)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 485 g
Proteiinia 4 g 89 g
Rasvaa 4 g 85 g
Kuitua 3 g 51 g
Energiaa kJ 646 12911
Energiaa kcal 154 3086

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen. Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan. Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja. Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa. Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla. Anna kohota 15-20 minuuttia. Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä porkkana sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5