Porkkanakakun makuinen tuorepuuro

9.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanakakun makuinen tuorepuuro

Porkkanakakun makuinen tuorepuuro maistuu aamu- tai välipalana ja sopii myös jälkiruoaksi. Sekoita tuorepuuro kannelliseen purkkiin, jossa se saa tekeytyä ja turvota ennen syömistä. Lempeä puuro sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

2 annosta
1 1 porkkana
2 2 dl maustamatonta laktoositonta jogurttia
3 3 rkl intiaanisokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 0,25 tl (¼ tl) jauhettua kanelia
6 0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä
7 1,5 dl kaurahiutaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 84 g
Proteiinia 8 g 15 g
Rasvaa 5 g 10 g
Kuitua 4 g 8 g
Energiaa kJ 1 042 2083
Energiaa kcal 249 498

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele porkkana. Laita porkkanapalat, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos käytössäsi ei ole tehosekoitinta, raasta porkkana hienoksi ja sekoita muiden ainesten kanssa.
  • Kaada porkkana-jogurttiseos kulhoon. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, jolloin kaurahiutaleet turpoavat ja tekevät tuorepuurosta lusikoitavan.

Vinkki: Tee aamiaispuuro jo edellisenä iltana jääkaappiin.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5