Porkkana-riisipiirakat

25.2.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-riisipiirakat

Ainekset

40 kappaletta
Taikina
1 2 dl vettä
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 2,5 dl ruisjauhoja
4 2 rkl öljyä
5 1 tl suolaa
Täyte
1 2 dl vettä
2 2 dl puuroriisiä
3 1 l maitoa
4 300 g porkkanoita
5 0,5 - 1 tl suolaa
Voiteluun
1 75 g margariinia tai voita
2 2 dl maitoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 393 g
Proteiinia 2 g 78 g
Rasvaa 3 g 112 g
Kuitua 1 g 36 g
Energiaa kJ 305 12199
Energiaa kcal 73 2916

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Porkkanatäytteen valmistaminen

1. Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita välillä.

Porkkana-riisipuurososeen valmistaminen

2. Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.

Taikinan valmistaminen

3. Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

Taikinan leipominen tangoiksi

4. Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.

Taikinapalojen kaulitseminen

5. Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

Piirakoiden rypyttäminen

6. Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.

Piirakoiden paistaminen

7. Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.

Piirakoiden voiteleminen

8. Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi.Tarjoile piirakat munavoin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5