Porkkana-maissiletut

15.5.2009
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-maissiletut

Ainekset

12 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 100 g tuorejuustoa, esim. kanttarelli
3 0,5 dl korppujauhoja
4 2 dl porkkanaraastetta
5 1 pussi (200 g) pakastemaissia
6 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
7 1 tl suolaa
8 mustapippuria
9 0,5 dl vehnäjauhoja
10 2 dl emmentaaliraastetta
Paistamiseen:
1 öljyä tai margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 103 g
Proteiinia 5 g 62 g
Rasvaa 5 g 62 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 424 5090
Energiaa kcal 101 1216

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juusto ja korppujauhot. Anna turvota sen aikaa, kun raastat porkkanat ja silppuat ruohosipulin. Survo maissinjyviä haarukalla, jos et halua niiden jäävän kokonaisiksi. Lisää munaseokseen raaste, ruohosipuli ja maissit. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Paista seoksesta ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuita pihvejä. Anna hyytyä hyvin ennen kääntämistä ja käännä lastalla, jotta pihvit pysyvät ehjinä. Jos pihvit eivät pysy käännettäessä koossa, lisää hiukan vehnäjauhoja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5