Porkkana-kinuskipiirakka

20.7.2010
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-kinuskipiirakka

Ainekset

15 annosta
1 200 g porkkanoita
2 2 kananmunaa
3 2 dl sokeria
4 4,5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 0,5 tl suolaa
7 1 tl kanelia
8 1 tl kardemummaa
9 1 dl mantelirouhetta
10 125 g margariinia
11 2 rkl appelsiinimehua
Appelsiini-kinuskikastike
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl fariinisokeria
3 1 appelsiinin raastettu kuori

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 570 g
Proteiinia 4 g 66 g
Rasvaa 13 g 198 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 1 210 18148
Energiaa kcal 289 4338

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen varovaisesti nostellen kuivia aineita ja sulatettua rasvaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja appelsiinimehu.Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25x35 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.Valmista kinuskikastike. Keitä reilussa kattilassa kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta 10–15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Kastike saa koko ajan kunnolla kiehua keittäessä. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5