
Porkkana-ananaskakku
Ainekset
Valmistus
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja sokeri.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita ne taikinaan.
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Pese ja kuori appelsiinin kuori. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
336
1404
15,9 g
5,8 g
41,6 g
29,6 g
2,0 g
4,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kanelia,
Saksanpähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli