Porkkana-ananaskakku

27.12.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-ananaskakku

Porkkana, kookos ja ananas tekevät kakusta mehevän. Porkkana-ananaskakun täytteessä on tuorejuustoa, appelsiinia ja saksanpähkinöitä.

Ainekset

12 palaa
1 3 kananmunaa
2 1 dl rypsiöljyä
3 2,5 dl sokeria
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl kanelia
7 2 porkkanaa (200 g)
8 1 dl kookoshiutaleita
9 1 prk ananasmurskaa (227 /140 g)
Kuorrutus
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1,5 dl tomusokeria
3 yhden luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori
4 1 rkl appelsiinimehua
5 saksanpähkinöitä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 480 g
Proteiinia 4 g 53 g
Rasvaa 16 g 192 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 354 16252
Energiaa kcal 324 3884

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: saksanpähkinöitä

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5