Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pölkkykakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Näyttävässä pölkkykakussa on piparkakunmakuinen pohja ja välissä puolukkaa ja raikasta rahkavaahtoa. Hauska koivunpintakuvio syntyy suklaasta.

Ainekset

Pohja

1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria

Täyte

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
500 g
(2 prk, à 250 g) mascarponejuustoa
2 dl
Puolukkahilloa

Kostutus

1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria

Koristelu

200 g
Valkosuklaata
20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele korkea vuoka (18–20 cm). Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää 1 rkl sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten (yht. 1 ½ dl). Kun vaahto on jäykkää, jätä se odottamaan.

3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
2

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa
3

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
500 g
(2 prk, à 250 g) mascarponejuustoa
1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria
2 dl
Puolukkahilloa
4

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

200 g
Valkosuklaata
5

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 22.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

764

3197

39,7 g

24,4 g

84,4 g

69,0 g

1,2 g

15,6 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparkakkumaustetta,

0,25 tl (1/4 tl) vaniljasokeria,

Piparkakkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli