Pölkkykakku

19.11.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pölkkykakku

Näyttävässä pölkkykakussa on piparkakunmakuinen pohja ja välissä puolukkaa ja raikasta rahkavaahtoa. Hauska pintakuvio syntyy suklaasta.

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 1 dl maitoa
2 3 kananmunaa
3 3 dl sokeria
4 50 g voita
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 tl piparkakkumaustetta
7 1,5 tl leivinjauhetta
8 0,5 tl vaniljasokeria
Täyte
1 100 g voita huoneenlämpöisenä
2 1,5 dl tomusokeria
3 2 pakettia (à 200 g) vaniljarahkaa
4 2 pakettia (à 250 g) mascarponejuustoa
5 2 dl puolukkahilloa
Kostutus
1 0,5 dl maitoa
2 0,25 tl (1/4 tl) vaniljasokeria
Koristelu
1 200 g valkosuklaata
2 20 g tummaa suklaata
3 piparkakkuja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 73 g 732 g
Proteiinia 8 g 84 g
Rasvaa 32 g 322 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 2 584 25843
Energiaa kcal 618 6177

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (à 200 g) vaniljarahkaa, piparkakkuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele korkea vuoka (18–20 cm). Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää 1 rkl sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten (yht. 1 ½ dl). Kun vaahto on jäykkää, jätä se odottamaan.

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5