Pitaleivät

21.5.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pitaleivät

Ainekset

8 kappaletta
1 2,5 dl vettä
2 0,5 tl fenkolinsiemeniä
3 1 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 25 g hiivaa
6 5 - 6 dl durumvehnäjauhoja
7 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 269 g
Proteiinia 7 g 55 g
Rasvaa 6 g 51 g
Kuitua 7 g 53 g
Energiaa kJ 922 7377
Energiaa kcal 220 1763

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Piknik
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Murenna hiiva liemeen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy ja vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leiviksi. Anna leipien kohota leivinpaperoidulla uunipellillä 30 minuuttia. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Halkaise lämpiminä ja täytä esim. porsaan- tai naudanfileellä, nyhtökanalla tai -possulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pitaleipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5