Pirteä porkkana-pähkinädippi

19.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pirteä porkkana-pähkinädippi

Ainekset

2 annosta
1 2 porkkanaa
2 0,5 l vettä
3 1 dl cashewpähkinöitä
4 2 aurinkokuivattua tomaattia
5 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
6 ripaus suolaa, tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 22 g
Proteiinia 7 g 14 g
Rasvaa 16 g 31 g
Kuitua 4 g 7 g
Energiaa kJ 879 1758
Energiaa kcal 210 420

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Huuhtele ja kuori porkkanat. Leikkaa ne 2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää pähkinät. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja keitä 15 minuuttia. Kokeile porkkanapalaa haarukalla. Jos se tuntuu kovalta, keitä vielä 3–5 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmeitä, sammuta liesi.

2. Kaada porkkanat ja pähkinät varovasti siivilään ja anna veden valua pois. Kaada porkkanat ja pähkinät sitten sauvasekoittimen kulhoon.

3. Ota 2 aurinkokuivattua tomaattia purkista, ja laita ne porkkanoiden ja pähkinöiden joukkoon. Ota sitten 2 lusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia ja laita porkkanaseokseen. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos haluat, mausta tahna suolalla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5