Piparivaahto ja puolukkaomenat

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparivaahto ja puolukkaomenat

Ainekset

6 annosta
1 6 kpl omenaa
2 200 g puolukoita
3 2 dl vettä
4 2 dl sokeria
5 1 kpl kanelitanko
Piparivaahto
1 200 g kevyttuorejuustoa
2 1 dl kevytvispikermaa
3 3 rkl tomusokeria
4 1 tl piparkakkumaustetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 297 g
Proteiinia 3 g 20 g
Rasvaa 12 g 70 g
Kuitua 4 g 23 g
Energiaa kJ 1 340 8038
Energiaa kcal 320 1921

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise omenat pituussuunnassa puoliksi. Nosta kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kanelitanko ja kiehauta seos. Nosta omenapuolikkaat kattilaan ja keitä, kunnes pistettäessä omenat tuntuvat kypsiltä. Nosta omenapuolikkaat tarjoiluastioihin ja siivilöi lientä päälle. Sekoita lusikalla pehmennetty tuorejuusto sekä vaahdotettu kerma keskenään. Mausta tomusokerilla ja piparkakkumausteella. Nosta nokare vaahtoa omenoiden lisäkkeeksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: omena puolukka tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5