Pipari-suklaakääretorttu

20.10.2009
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pipari-suklaakääretorttu

Ainekset

8 palaa
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl ohratärkkelystä
4 0,5 dl kaakaojauhetta
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 dl valmista suklaakastiketta
3 3 piparkakkua

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 248 g
Proteiinia 6 g 48 g
Rasvaa 8 g 61 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 907 7255
Energiaa kcal 217 1734

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja karkeaksi rouhitut piparkakut keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä muutaman tunnin kylmässä ennen tarjoamista. Tarjoile lopun suklaakastikkeen kanssa kahvipöydän leivoksina tai makeana jälkiruokana.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kääretorttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5