Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta

Piilota pannacottan alle klementiiniviipale ja mausta jogurtilla kevennetty vanukas klementiinikuutioilla ja -raasteella. Viimeistele jouluiseksi piparkakkumurulla.

Ainekset

4 annosta
1 4 klementiiniä
2 2 liivatelehteä
3 2 dl kermaa
4 0,5 dl sokeria
5 1 vaniljatanko
6 1 prk (200 g) maustamatonta jogurttia
7 6 piparkakkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 105 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 436 5746
Energiaa kcal 343 1373

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.

Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.

Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5