Pinaatti-riisinyytit

27.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-riisinyytit

Ainekset

1 1 paketti pakastettua filotaikinaa
2 1 dl (100 g) voita sulatettuna
Täyte
1 250 - 300 g tuoretta pinaattia tai 1 pkt (150 g) pakastepinaattia
2 (pari kevätsipulin vartta)
3 2 dl puuro- tai risottoriisiä
4 4 dl vettä
5 0,5 tl suolaa
6 1 rkl voita
7 2 munaa
8 ripaus muskottipähkinää

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 130 g
Proteiinia 29 g
Rasvaa 104 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 6577
Energiaa kcal 1572

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Käsittele filotaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan eli sulata se varoen huoneenlämmössä, irrota 2-3 arkkia erikseen ja laita päällekkäin leivinpöydälle. Peitä arkit kostutetulla tai kostutetulla ja kuivaksi kierretyllä pyyhkeellä.Valmista täyte: kypsennä ensin riisit vedessä keittäen. Lisää pinaatti, pakastettu sellaisenaan ja tuore hienonnettuna. Mausta seos hyvin ja lisää munat.Jaa filolevyt noin 15 x 15 cm:n neliöiksi, joita tarvitset kaksi kuhunkin nyyttiin. Voitele neliö kerrallaan voisulalla, nosta toinen neliö ristikkäin sen päälle ja iso lusikallinen täytettä keskelle. Nosta taikinan reunat nyytiksi täytteen yli ja paina "pussin suu" kiinni kiertäen. Voitele taikinapinta kevyesti uudelleen. Nosta nyytti uunivuokaan.Jatka samalla tavalla, kunnes ainekset on käytetty. Kypsennä nyyttejä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes niiden pinta on saanut väriä ja sisus kypsynyt.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: nyytit pinaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5