Pinaatti-perunamunakas

11.7.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-perunamunakas

Uunissa kypsennettyyn munakkaaseen saa upotettua tähdeperunat.

Ainekset

12 annosta
1 1 pussi (80 g) babypinaattia
2 3 keitettyä perunaa
3 8 kananmunaa
4 50 g parmesaaniraastetta
5 2 dl kermaa
6 1 dl maitoa
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 39 g
Proteiinia 6 g 78 g
Rasvaa 12 g 139 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 597 7160
Energiaa kcal 143 1711

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori ja viipaloi perunat. Riko munat ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kerma, maito ja mausteet. Kastele leivinpaperiarkki ja vuoraa paperilla kakkuvuoka (halk. 20 cm). Leikkaa vuoan yli menevä paperi pois. Kaada vuoan pohjalle puolet pinaatinlehdistä. Lisää päälle perunaviipaleet ja aseta päälle loput pinaatit. Kaada päälle munaseos. Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Ruskista pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5