Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti

23.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikkelöity kiinankaali-kurkkusalaatti

Pikkelöidyt kasvikset on hyvä kasvislisäke, jonka voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Chili tuo makua ja potkua pikkelöityyn kiinankaali-kurkkusalaattiin. Tarjoa pikkelöityjä kasviksia kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 150 g kiinankaalia
2 0,5 kurkkua
3 1,5 rkl suolaa
4 1 limetin mehu
5 1,5 tl väkiviinaetikkaa
6 1 tl sokeria
7 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 11 g
Proteiinia 1 g 4 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 75 301
Energiaa kcal 18 72

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: limetin mehu

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna kiinankaali ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Nosta ainekset lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna suolan vaikuttaa 20 minuuttia.

Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Painele kämmenellä pois ylimääräinen vesi. Sekoita loput ainekset ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita ja anna maustua viileässä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kiinankaali kurkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5