Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru

16.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru

Raikas vaniljapiimäjäätelö herkutellaan mustikkakastikkeen ja kardemummalla maustetun kauramurun kanssa. Ja mikä parasta: jäätelön tekeminen onnistuu ilman jäätelökonetta!

Ainekset

4 annosta
Piimäjäätelö
1 3 dl kuohukermaa
2 1 dl maitoa
3 1 vaniljatanko
4 3 kananmunankeltuaista
5 1,25 dl (1 ¼ dl) sokeria
6 3 dl piimää (2,5 % rasvaa)
Mustikkakastike
1 3 dl pakastemustikoita
2 1 dl vettä
3 0,5 dl sokeria
4 2 rkl sitruunamehua
5 0,5 rkl perunajauhoja
6 1 rkl vettä
Kaura-kardemummamuru
1 0,5 dl manteleita
2 1 dl (isoja) kaurahiutaleita
3 2 rkl fariinisokeria
4 2 rkl voita
5 0,25 tl (¼ tl) kardemummaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 214 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 44 g 175 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 720 10880
Energiaa kcal 650 2600

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää myös vaniljatangon palat seokseen. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten keltuaisseos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos hiljalleen koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.

Jäähdytä seos vesihauteessa kylmäksi. Sekoita piimä joukkoon ja kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai foliolla ja pane pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 30–45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. Tähän menee noin 3 tuntia. Anna jäätelön vielä kovettua kunnolla ennen tarjoamista.

Tee kastike noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Pane mustikat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Anna seoksen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran ja nosta se heti pois levyltä.

Rouhi mantelit muruseosta varten. Pane ainekset paistinpannulle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Levitä muruseos leivinpaperille jäähtymään.

Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kokoa jäätelöannokset laseihin.

Vinkki: Huuhtele ja kuivaa vaniljatangon puolikkaat. Voit käyttää ne esimerkiksi glögin, teen tai kaakaon maustamisessa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5