Pihvi lisäkkeineen

6.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pihvi lisäkkeineen

Ainekset

4 annosta
1 4 pihviä raakakypsytetystä naudan ulkofileestä
2 1 rkl öljyä paistamiseen
Maustamiseen:
1 suolaa
2 1 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi:
1 keitetyt perunat ja höyrytetyt pakastekasvikset, esim wokkivihannekset (500 g)
2 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 127 g
Proteiinia 48 g 194 g
Rasvaa 13 g 51 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 849 7395
Energiaa kcal 442 1767

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta kaupasta parasta pihvilihaa. Nuiji pihvit varovasti nyrkilläsi litteiksi ja lämmitä työpöydällä huoneenlämpöisiksi. Jos pihvien reunassa on kiristävää kalvoa, leikkaa se poikki. Kuumenna iso paistinpannu ja siinä öljy. Käännä levyn termostaatti keskilämmölle. Laita pannuun kaksi pihviä. Kypsennä niitä ensin toiselta puolelta 2 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä toiseltakin puolelta samoin. Nosta pihvit lautaselle ja kypsennä toiset kaksi pihviä samalla tavalla.Nosta lopuksi kaikki pihvit paistinpannuun ja ripottele päälle suolaa sekä pippurirouhe. Kypsennä pihvejä 2-4 minuuttia sen mukaan, miten kypsiä haluat niiden olevan sisältä. Jos haluat täysin kypsää lihaa, käännä pihvit vielä kerran.Nosta pihvit vadille ja käännä levyn termostaatti taas täysille. Kaada pihvinpaistopannuun kerma. Keitä sekoittaen, kunnes kerma haihtuu puoleen ja sakenee kastikkeeksi. Kaada kastike pihvien päälle.Tarjoa lisänä kuorittuja, keitettyjä perunoita ja kasviksia. Perunat kypsyvät 20-30 minuuttia ja kasvikset vaikkapa kannen alla foliossa perunoiden päällä 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5