Pienet mustikkakukot

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pienet mustikkakukot

Ainekset

5 annosta
Taikina
1 150 g margariinia
2 1 dl ruokokidesokeria
3 3,5 dl sihtiruisjauhoja (hienojakoisia täysjyväruisjauhoja)
Lisäksi
1 5 dl mustikoita
2 1 dl kookoshiutaleita
3 1 rkl perunajauhoja
4 0,5 dl sokeria
5 0,5 tl jauhettua kardemummaa
6 1 rkl margariinia vuokien voiteluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 264 g
Proteiinia 4 g 22 g
Rasvaa 25 g 126 g
Kuitua 8 g 42 g
Energiaa kJ 1 905 9527
Energiaa kcal 455 2277

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi yhteen margariini, sokeri ja ruisjauhot tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on löysää, lisää jauhoja. Ota kolmasosa taikinasta talteen kansipaloja varten. Painele loput taikinasta pienten, voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Yhdistä kulhossa mustikat, kookoshiutaleet, perunajauhot, sokeri ja kardemumma. Jaa seos vuokiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kiekkoja. Nosta vuokien päälle taikinapala kanneksi. Nosta vuoat uunipellille ja pistele kannet haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5