Pienet kasvisletut

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pienet kasvisletut

Sekoita ylijäänyt joululaatikko lettutaikinaan. Tarjoa lettuset puolukkahillon kanssa pinaattilettujen tyyliin tai blinien tapaan smetanan ja sipulin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl peruna-, bataatti- tai lanttulaatikkoa
2 4 dl maitoa
3 2 kananmunaa
4 2 dl vehnäjauhoja
5 2 rkl rypsiöljyä
6 suolaa, tarvittaessa
Lisäksi
1 rypsiöljyä ja/tai voita paistamiseen
2 puolukkahilloa tai smetanaa ja sipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 111 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 12 g 46 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 062 4248
Energiaa kcal 254 1015

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: peruna-, bataatti- tai lanttulaatikkoa, rypsiöljyä ja/tai voita paistamiseen, puolukkahilloa tai smetanaa ja sipulia

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sekoita kasvislaatikko ja maito kulhossa. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja öljy joukkoon.
  • Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta saat seoksesta lettutaikinan paksuista. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
  • Kuumenna lettupannun koloissa tilkka öljyä tai nokare voita. Kaada koloihin noin ½ dl taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on reunoilta täysin hyytynyt. Käännä ja paista noin minuutti.
  • Tarjoa kasviletut puolukkahillon tai smetanan ja sipulin kera.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5