Pesto-perunapata

28.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pesto-perunapata

Ainekset

4 annosta
Pesto
1 0,5 pussia (25 g) pinjansiemeniä
2 0,5 ruukkua basilikaa
3 1 valkosipulin kynsi
4 0,5 dl oliiviöljyä
5 25 g parmesaania
Pata
1 1 kg perunoita
2 100 g tuoreita herkkusieniä
3 1 sipuli
4 2 rkl öljyä
5 1,65 dl kookosmaitoa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 rkl soijaa
8 1 prk ruskeita papuja
9 suolaa tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 61 g 243 g
Proteiinia 19 g 76 g
Rasvaa 30 g 121 g
Kuitua 14 g 56 g
Energiaa kJ 2 492 9967
Energiaa kcal 596 2382

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda pestoa varten pinjasiemenet pannulla kullanruskeiksi. Soseuta kaikki peston aineet keskenään sauvasekoittimella. Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista kasviksia siinä noin 5 minuuttia. Valuta pavut liemestään. Lisää pavut, kookosmaito, mustapippuri, soija ja pesto kasvisten joukkoon. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia ja sen jälkeen ilman kantta vielä toiset 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5