Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

22.3.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

Aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto sopii leivän päälle, voileipäkakkuihin, pastaan ja öljyllä ohennettuna salaatinkastikkeisiin.

Ainekset

1 1 prk (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 2 pussia (à 50 g) pinjansiemeniä
3 1 dl parmesaanijuustoraastetta
4 1 - 2 valkosipulinkynttä
5 0,5 dl öljyä
6 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 38 g
Proteiinia 41 g
Rasvaa 131 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 6205
Energiaa kcal 1483

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
  2. Raasta juusto. Kuori valkosipulit.
  3. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes rakenne on sopiva. Voit jättää pestoon rakeisuutta tai jauhaa sileäksi.
  4. Purkita ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Voit käyttää parmesaanin tilalla myös pecorinojuustoa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5