Perusjäädyke

27.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perusjäädyke

Ainekset

1 2 keltuaista
2 0,5 dl sokeria
3 2 rkl vettä
4 2 dl kuohukermaa
5 (2 valkuaista)
maustamiseen käyvät mm.
1 2 dl marjasurvosta (mansikka, vadelma, puolukka ym.)
2 tai
3 2 dl säilykehedelmäsurvosta
4 tai
5 2 tl vaniljasokeria jakanelia
6 tai
7 75 g sulatettua suklaata
8 tai
9 1 pussi Marianne-rakeita
10 tai
11 200 g suklaarusinoita
12 1 tl vaniljasokeria
13 tai
14 0,5 dl likööriä
15 tai
16 2 dl keksinmuruja (esim. domino)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 83 g
Proteiinia 11 g
Rasvaa 80 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 4608
Energiaa kcal 1101

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keltuaiset, sokeri ja vesi vesihauteessa olevassa astiassa. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos sakenee. Anna seoksen jäähtyä hitaasti.Sekoita mukaan valitsemasi marjasurvos tai mauste. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele kevyesti täysin jäähtyneeseen keltuaisvaahtoon. Halutessasi pehmeämmän jäädykkeen nostele joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada jäädykeseos suureen kumottavaan vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa peitettynä vähintään 5 tuntia,mielellään seuraavaan päivään.

© SOK
Avainsanat: jäädyke parfait
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5