Perunarieskat

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunarieskat

Voit käyttää perunarieskoihin tähteeksi jääneet perunat.

Ainekset

9 kappaletta
1 5 dl perunasosetta (400 g)
2 2 munaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
5 3 dl ohrajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 191 g
Proteiinia 4 g 39 g
Rasvaa 3 g 24 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 536 4820
Energiaa kcal 128 1152

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista perunasose. Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Soseuta ja lisää hieman keitinvettä. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä peruna rieska
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5