Perunamunakas

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamunakas

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl oliiviöljyä
2 200 g voimakkaan makuista makkaraa, esim. valkosipulimakkaraa tai lammasbraatvursti
3 muutama basilikan tai oreganon lehti
4 4 iso perunaa
5 1 sipuli
Päälle:
1 5 munaa
2 4 rkl vettä
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl mustapippurirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 43 g
Proteiinia 16 g 66 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 387 5549
Energiaa kcal 332 1326

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuelti samaan kulhoon sekoita ne keskenään. Viipaloi makkara ja laita ruskistumaan isoon paistinpannuun öljyyn. Käännä paloja välillä. Kaada makkaroiden päälle yrttisilppu ja peruna-sipuliseos, alenna levyn lämpöä ja peitä pannu kannella. Hauduta 20 minuuttia. Sekoita munat, vesi ja mausteet haarukalla. Kaada seos pannuun perunoiden lomaan. Peitä pannu taas kannella ja jatka hauduttamista 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Kumoa kakku vadille ja tarjoa heti valkoi sen leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Harasta, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: braatvursti muna munakas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5