Perunalohko

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunalohko

Ainekset

4 annosta
1 1 l perunalohkoja
2 1 - 2 porkkanaa
3 500 g sianlihaa, esim lapaa tai etuselkää
4 1 iso sipuli
5 1 tl suolaa
6 10 maustepippuria
7 1 laakerinlehti
8 5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 154 g
Proteiinia 28 g 110 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 916 7663
Energiaa kcal 458 1832

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja lanttupala, porkkanat ja lanttu perunaa hiukan pienemmiksi paloiksi, koska ne kypsyvät hitaammin. Paloittele liha annospaloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Lado ainekset kerroksittain korkeaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Kaada vuokaan sen verran kylmää vettä, että ainekset juuri peittyvät.Hauduta perunalohkoa uunin alaosassa 150-175 asteessa noin kaksi tuntia. Lisää välillä tilkka vettä, jos tarpeen. Tarjoa lohkon kanssa karjalanpiirakoita tai ruisleipää ja voita.

Teksti:
Kuvat: pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pata peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5