Perunaleivokset

28.1.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaleivokset

Herkulliset perunaleivokset maistuvat kahvi tai teen kera.

Ainekset

1 4 keskikokoista perunaa
2 200 g margariinia
3 1,5 dl sokeria
4 2 kananmunaa
5 2 tl rommia
6 1 dl siirappia
7 3,5 dl vehnäjauhoja
8 2 tl leivinjauhetta
9 0,25 tl suolaa
10 1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
1 50 g margariinia
2 2 rkl maitoa
3 1 tl rommia
4 2 dl tomusokeria
5 1 tl vaniljasokeria
6 3 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun:
1 suklaaströsseleitä ym.

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 553 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 209 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 17719
Energiaa kcal 4235

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä perunat kiehuvassa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta ne hienoksi Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää perunaraaste, rommi ja siirappi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suureen suorakaiteen muotoiseen, noin 25 x 35 cm kokoiseen vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sulata kuorrutetta varten margariini. Lisää sen joukkoon maito, rommi, sokerit ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ruudukoksi. Tarjoa teen tai kahvin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leivos peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5