Perunablinit

20.12.2008
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunablinit

Ainekset

16 kappaletta
1 3 dl maitoa (osa hapanta kermaa tai piimä)
2 1 rkl hiivaa
3 1,5 dl ohra- tai tattarijauhoja
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 tl suolaa
6 1 kananmuna
7 2 isoa keitettyä perunaa
8 margariinia tai öljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 79 g
Proteiinia 2 g 25 g
Rasvaa 1 g 11 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 137 2188
Energiaa kcal 33 523

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon molemmat jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisänä perinteiseen tapaan mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaan tai valmista lisäkkeeksi kurkkukaviaaria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: blinit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5