Peruna-vuohenjuustopatee

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-vuohenjuustopatee

Ainekset

4 annosta
1 800 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamundaa
2 2 valkosipulin kynttä
3 3 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
4 2 dl emmentalraastetta
5 1 rasia pehmeää vuohenjuustoa
6 2 dl ruokakermaa
7 2 kananmunaa
8 2 rkl vehnäjauhoja tarvittaessa
9 1 tl suolaa
10 mustapippuria
11 5 - 6 isoa jäävuorisalaatin lehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 19 g 75 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 738 6953
Energiaa kcal 416 1662

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voit tarjota pateen vuoassa tai kumota sen. Jos haluat kumota pateen, siitä tulee koristeellisempi, kun vuoraat vuoan salaatinlehdillä. Kumottavasta pateesta tulee myös hiukan kiinteämpi, jos lisäät munaseokseen hiukan vehnäjauhoja. Kuori perunat ja hienonna valkosipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kasta isot salaatinlehdet muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja valuta ne sitten hyvin. Voitele noin kahden litran vetoinen pitkänomainen vuoka öljyllä. Vuoraa vuoka lehdillä niin, että osa lehdistä jää vuoan yli. Ei haittaa vaikka lehdet rikkoutuisivat, voit paikkailla aukkoja pienemmillä paloilla. Notkista vuohenjuusto ja vatkaa joukkoon kerma, munat ja mausteet sekä vehnäjauhot. Levitä vuorattuun vuokaa monta ohutta kerrosta perunoita ja juustoraastetta ja sirottele aina väliin tomaattikuutioita ja valuta kermaseosta. Levitä päällimmäiseksi perunakerros ja käännä salaatinlehdet päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos haluat kumota ruoan, anna sen vetäytyä vuoassa viitisentoista minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5