Peruna-valkosipulifocaccia

20.8.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-valkosipulifocaccia

Ainekset

Taikinajuuri:
1 1 dl lämmintä vettä
2 1 rkl kuivahiivaa
3 0,5 tl sokeria
4 1 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Taikina:
1 2 dl kädenlämpöistä vettä
2 1 tl suolaa
3 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
4 0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
1 4 - 5 dl ohuita perunaviipaleita
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 tl kuivattua rosmariinia
4 0,5 tl suolaa
5 mustapippuria
6 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 312 g
Proteiinia 44 g
Rasvaa 91 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 9432
Energiaa kcal 2254

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kädenlämpöiseen veteen sokeri, hiiva ja jauhot. Anna juuren käydä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Lisää juureen kädenlämpöinen vesi ja suola. Vatkaa joukkoon jauhoja ja vaivaa taikinaa lopuksi käsin. Lisää myös öljy. Taikina saa olla melko pehmeää. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Taputtele siitä leivinpaperilla peitetylle pellille 25 x 30 cm kokoinen levy. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Leikkaa pestyt perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pane perunat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola, pippuri, rosmariini ja viipaloidut valkosipulit. Asettele perunaviipaleet limittäin taikinapohjalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja sitten 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5