Peruna-lesesämpylät

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-lesesämpylät

Ainekset

20 kappaletta
1 4 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 rkl sokeria
5 10 dl vehnäjauhoja tai vähän enemmän
6 1 dl vehnä- tai kauraleseitä
7 3 keitettyä perunaa
8 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 499 g
Proteiinia 4 g 79 g
Rasvaa 2 g 36 g
Kuitua 2 g 36 g
Energiaa kJ 558 11170
Energiaa kcal 134 2670

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurin osa jauhoista. Alusta.Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina jää löysäksi.Muotoile taikinasta soikeita sämpylöitä. Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.0905

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5