Peruna-jauhelihapaistos

19.1.2010
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-jauhelihapaistos

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
5 3 rkl tomaattisosetta
6 2 tl suolaa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
8 1 rkl välimeren yrttiseosta
9 3 dl vettä
10 1 lihaliemikuutio
11 6 - 7 keskikokoista kiinteää perunaa
12 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 92 g
Proteiinia 28 g 110 g
Rasvaa 10 g 39 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 236 4942
Energiaa kcal 295 1181

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä. Lisää joukkoon tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5