Persikkainen rahkahyytelökakku

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Persikkainen rahkahyytelökakku

Ainekset

10 annosta
1 150 g kaurakeksejä
2 0,5 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
1 6 liivatelehteä
2 1 prk (820 g/470 g) persikoita 2 dl täytteeseen, loput pohjan päälle ja pinnalle
3 250 g maitorahkaa
4 400 g vaniljakasvisrasvalevitettä
5 0,5 dl sokeria
6 0,5 dl persikoiden lientä
Koristeluun:
1 hedelmiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 194 g
Proteiinia 9 g 94 g
Rasvaa 17 g 174 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 146 11455
Energiaa kcal 274 2738

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon juokseva margariini. Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Kaada muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja painele kakun pohjaksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Avaa persikkatölkki ja ota ½ dl liemestä talteen. Valuta persikat. Viipaloi kaksi persikanpuolikasta murupohjan päälle, soseuta loput persikat pestyssä monitoimikoneen kulhossa. Lisää persikoiden joukkoon rahka, vaniljatuorejuusto ja sokeri. Kuumenna persikoiden liemi ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää haalea liivateseos rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kylmässä yön yli. Irrota rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5