Perinteiset laskiaispullat

27.1.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteiset laskiaispullat

Hillolla ja kermavaahdolla täytetty laskiaispulla maistuu monille. Valitse täytteen hillo oman makusi mukaan.

Ainekset

17 kappaletta
1 100 g margariinia
2 3 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 tl kardemummaa
5 0,25 tl suolaa
6 1 dl sokeria
7 1 kpl muna
8 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 1 kpl muna
2 Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja
Täyte:
1 2 dl hilloa
2 2 dl vispi- tai kuohukermaa vaahdoksi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 594 g
Proteiinia 5 g 85 g
Rasvaa 10 g 171 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 1 053 17907
Energiaa kcal 252 4280

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata kattilassa tai mikrossa margariini ja kaada sekaan maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, muotoile tanko ja jaa se 16-18 osaan.  Pyöritä palat pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Voitele pullat sekoitetulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 225 asteessa 10–12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet pullat kahtia ja nosta lakit niiden viereen. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla. Nosta lakki päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5