Perinteiset korvapuustit

25.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteiset korvapuustit

Uunituore, perinteinen korvapuusti on kahvihetkien kuningatar. Leivo pehmeää pullaa arkeen ja juhlaan kanelia säästelemättä.

Ainekset

20 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 50 g hiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 2 dl sokeria
5 1 rkl jauhettua kardemummaa
6 1 muna
7 14 dl (900 g) vehnäjauhoja
8 100 g pehmeää margariinia tai voita
Täyte
1 100 g pehmeää margariinia tai voita
2 1 dl sokeria
3 1 - 2 rkl kanelia
Voiteluun
1 1 muna
Pinnalle
1 2 rkl raesokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 928 g
Proteiinia 6 g 123 g
Rasvaa 10 g 192 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 1 249 24986
Energiaa kcal 299 5972

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vatkaa taikinaa aluksi voimakkaasti, jolloin taikinaan sitoutuu ilmaa. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei löysää. Lisää hyvin pehmeä, miltei juokseva rasva taikinaan alustamisen loppupuolella. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30–45 minuuttia.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa isoimmat ilmakuplat pois. Puolita taikina. Kauli molemmat palat noin 30 x 50 cm:n kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levyt tiukalle rullalle, jätä saumapuoli pöytään vasten. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Käännä korvapuustien kapea puoli ylöspäin ja paina se sormilla pöytää vasten, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

Pane korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele puustit rikkivatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
Avainsanat: lokakuu 2017 pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5