Perinteinen pasha

28.3.2007
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen pasha

Ainekset

1 500 g maitorahkaa
2 100 g voita
3 2 dl sokeria
4 1 kananmuna
5 2 dl kuohukermaa
6 2 tl vaniljasokeria
7 0,5 dl rusinoita
8 0,5 dl mantelirouhetta
9 0,5 dl hillottua appelsiinikuorta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 212 g
Proteiinia 70 g
Rasvaa 178 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 11479
Energiaa kcal 2744

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä kylmäksi esim. upottamalla kattila kylmään veteen. Lisää loput aineet. Vuoraa siivilä, puhdas kukkaruukku tai aito pashamuotti kostealla kaksinkertaisella sideharsolla ja kaada seos siihen. Taittele liinan reunat pashan päälle. Nosta muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan. Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pasha rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5