Perinteinen mansikkakakku

19.5.2006
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen mansikkakakku

Perinteinen mansikkakakku on juhlapöydän klassikko. Voit valita kolmikerroksiseen mansikkakakkuun mansikka-rahkatäytteen tai mansikka-vaniljatäytteen.

Ainekset

12 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1 dl maitoa
2 1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
1 4 dl kuohukermaa
2 2 rkl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 mansikoita
5 sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Täyte, vaihtoehto 1: mansikka-rahkatäyte
1 2 dl mansikoita soseutettuna
2 2 dl kuohukermaa
3 200 g (1 prk) rahkaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
Täyte, vaihtoehto 2: mansikka-vaniljatäyte
1 2 dl maitoa
2 2 rkl sokeria
3 1 kananmuna
4 2 tl perunajauhoja
5 1 rkl vaniljasokeria
6 2 dl mansikoita soseutettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 396 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 20 g 236 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 1 402 16824
Energiaa kcal 335 4021

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista joko rahka- tai vaniljatäyte.

Mansikka-rahkatäyte: Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla. Lisää mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri rahkan joukkoon. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto rahkaseokseen.

Mansikka-vaniljatäyte: Sekoita kattilassa maito, sokeri, kananmuna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota kattila pois levyltä. Jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljasokeri. Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla. Levitä kakun molempiin väleihin kerros vaniljakastiketta ja mansikkasosetta.

Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Leikkaa se kolmeen osaan veitsellä sahaavin liikkein. Kostuta pohjalevy ja levitä sille täytettä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja painele kakun päälle.

Pane kevyt paino, esimerkiksi työlauta kakun päälle ja anna sen levähtää jääkaapissa muutama tunti.

Vaahdota kerma kakun päällystystä varten. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Päällystä kakun päällinen kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Koristele reunat pursottamalla kermavaahtoa alhaalta ylöspäin kakun reunoille vieri viereen, rauhallisin vedoin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5