Perinteinen mansikkakakku

19.5.2006
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen mansikkakakku

Ainekset

12 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1 dl maitoa
2 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 1 annos mansikka-rahka-täytettä tai mansikka-vaniljatäytettä
Koristelu:
1 mansikoita
2 sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Reunoille:
1 4 dl kuohukermaa
2 2 rkl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
Täytevaihtoehto 1: Mansikka-rahkatäyte:
1 2 dl mansikoita soseutettuna
2 2 dl kuohukermaa
3 1 prk rahkaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
Täytevaihtoehto 2: Mansikka-vaniljatäyte
1 2 dl maitoa
2 2 rkl sokeria
3 1 kananmuna
4 2 tl perunajauhoja
5 1 rkl vaniljasokeria
6 Lisäksi 2 dl mansikkasosetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 396 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 20 g 236 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 1 402 16824
Energiaa kcal 335 4021

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mansikka-rahkatäyte:Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla lautasella. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja marjasose. Lisää kermavaahto rahkaseokseen.

Mansikka-vaniljatäyte:Valmista ensin vaniljakiisseli. Sekoita kattilassa maito, sokeri, kananmuna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota kattila pois levyltä. Jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljasokeri. Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla. Levitä kakun molempiin väleihin kerros vaniljakastiketta ja mansikkasosetta.

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista joko rahka- tai vaniljatäyte. Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan aaltoteräisellä veitsellä sahaavin liikkein. Kostuta pohjalevy ja levitä täytettä lähes reunoille. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja täytä.

Kostuta kansilevy kevyesti ja painele kakun päälle. Pane kevyt paino, esim. työlauta kakun päälle ja anna sen levähtää jääkaapissa muutama tunti. Vaahdota kerma koristelua varten. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Päällystä kakun pinta kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.Tee kakun pinnalle tähtikoristeet. Pursota kermaa ensin nostamalla pursotinta hieman ylöspäin ja paina sitten kevyesti alaspäin, jotta kuvio muodostuu. Pursota kermaa kakun reunoille koristeeksi.Koristele reunat pursottamalla kermavaahtoa alhaalta ylöspäin kakun reunoille vieri viereen, rauhallisin vedoin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5