Peltisushi

24.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peltisushi

Tarjoa buffetpöydässä sushipaloja. Tee maukas sushiriisipohja valmiiksi edellisenä iltana ja viimeistele se juhlapäivänä herkullisilla päällisillä.

Ainekset

40 palaa
Sushiriisi
1 500 g sushiriisiä
2 2 dl riisiviinietikkaa
3 0,75 dl (¾ dl) sokeria
4 2 tl suolaa
Wasabimajoneesi
1 200 g majoneesia
2 1 tuubi wasabitahnaa
Kasvispalat
1 2 porkkanaa
2 1 avokado
3 1 nippu retiisejä
4 0,5 kurkkua
5 0,5 dl seesaminsiemeniä
Kalapalat
1 250 g kylmäsavulohta
2 1 nori-merileväarkki
3 1 dl tillin tai korianterin lehtiä
4 soijakastiketta
5 sushi-inkivääriä, halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 480 g
Proteiinia 2 g 96 g
Rasvaa 4 g 143 g
Kuitua 1 g 28 g
Energiaa kJ 382 15263
Energiaa kcal 91 3648

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tuubi wasabitahnaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.
  2. Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.
  3. Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Älä keitä. Jäähdytä liemi kylmässä vesihauteessa.
  4. Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Laita leivinpaperi uunipellille. Painele riisi tasaiseksi kerrokseksi pellille kertakäyttökäsineen tai muovipussin kanssa. Peitä riisi kostutetulla leivinpaperilla ja nihkeäksi kostutetulla pyyhkeellä. Peittele kelmulla ilmavasti. Säilytä riisi kylmässä viimeistelyhetkeen asti.
  6. Käsittele valitsemasi kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat mahdollisimman ohuiksi tai halkaise avokado, poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Jos käytät retiisejä huuhtele ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku reilun puolen sentin viipaleiksi.
  7. Sekoita majoneesi ja wasabi. Levitä seos riisilevylle. Leikkaa levy kostutetulla veitsellä noin 4 x 4 cm:n paloiksi. Laita palat tarjoilualustalle. Taittele lohiviipale joka toiselle sushipalalle. Hienonna päälle norilevää ja tilliä tai korianteria. Jaa kurkku- ja kasvisviipaleet lopuille sushipaloille. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.
  8. Varaa tarjolle myös soijakastiketta ja halutessasi sushi-inkivääriä.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5