Viikonloppu
Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Peltilihapiirakka on retroherkku, joka valmistetaan nyt uudella tavalla! Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja couscousin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 400 g | karitsan jauhelihaa (pakaste) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | suolatonta yrttisekoitusta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | coucousia |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
- 1.
Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
- 2.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
- 3.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuullota sipulit ja raaste pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista liha. Mausta seos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta.
- 4.
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja. Sekoita jauhelihaseos, couscous ja persilja keskenään.
- 5.
Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.
- 6.
Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.
- 7.
Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Tasoita reuna veitsellä ja nosta kanneksi. Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.
- 8.
Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta
Peltilihapiirakka on retroherkku, joka valmistetaan nyt uudella tavalla! Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja couscousin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 400 g | karitsan jauhelihaa (pakaste) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | suolatonta yrttisekoitusta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | coucousia |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Määrä Ainesosa 400 g karitsan jauhelihaa (pakaste) 100 g margariinia - 2
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g tuorehiivaa 1 tl suolaa 1/2 rkl hunajaa 7 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia - 3
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuullota sipulit ja raaste pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista liha. Mausta seos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 3 kpl porkkanaa 3 rkl rypsiöljyä 400 g karitsan jauhelihaa (pakaste) 2 rkl suolatonta yrttisekoitusta 1 1/2 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa - 4
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja. Sekoita jauhelihaseos, couscous ja persilja keskenään.
Määrä Ainesosa 1/2 dl coucousia 1 kpl ruukku persiljaa - 5
Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.
- 6
Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.
- 7
Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Tasoita reuna veitsellä ja nosta kanneksi. Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.
- 8
Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna voiteluun
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Klassikot
Leivonnaiset
Keksit ja piparit
Leivonnaiset
Juustokakku
Makeat leivonnaiset





































