Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta

16.3.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta

Valmista retroherkku uudella tavalla: Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja kuskusin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.

Ainekset

11 palaa
Pohja
1 100 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 tl suolaa
5 0,5 rkl hunajaa
6 7 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 paketti (400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
2 3 rkl öljyä
3 1 punasipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 3 porkkanaa
6 2 rkl yrttisekoitusta
7 1,5 tl suolaa
8 1 tl rouhittua mustapippuria
9 0,5 dl kuskusia
10 0,5 dl kasvislientä
11 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
12 2 dl persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
1 1 kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 402 g
Proteiinia 13 g 141 g
Rasvaa 16 g 177 g
Kuitua 3 g 31 g
Energiaa kJ 1 438 15813
Energiaa kcal 344 3779

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha 1 ½ rkl:ssa öljyä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi.
  4. Kuullota sipulit ja raaste pannulla lopussa öljyssä. Mausta seos.
  5. Valmista kuskus ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  6. Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.
  7. Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.
  8. Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Suorista reuna veitsellä ja nosta kanneksi.
  9. Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.
  10. Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Tee pinnalle söpöt pupukoristeet. Tulosta muotti täältä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5