Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta

Arvostele resepti
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Peltilihapiirakka on retroherkku, joka valmistetaan nyt uudella tavalla! Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja couscousin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 gtuorehiivaa
1 tlsuolaa
1/2 rklhunajaa
7 dlvehnäjauhoja

Täyte

400 gkaritsan jauhelihaa (pakaste)
3 rklrypsiöljyä
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
3 kplporkkanaa
2 rklsuolatonta yrttisekoitusta
1 1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 dlcoucousia
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
1 kplruukku persiljaa

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

    MääräAinesosa
    400 gkaritsan jauhelihaa (pakaste)
    100 gmargariinia
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 gtuorehiivaa
    1 tlsuolaa
    1/2 rklhunajaa
    7 dlvehnäjauhoja
    100 gmargariinia
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuullota sipulit ja raaste pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista liha. Mausta seos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    3 kplporkkanaa
    3 rklrypsiöljyä
    400 gkaritsan jauhelihaa (pakaste)
    2 rklsuolatonta yrttisekoitusta
    1 1/2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
  4. 4

    Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna persilja. Sekoita jauhelihaseos, couscous ja persilja keskenään.

    MääräAinesosa
    1/2 dlcoucousia
    1 kplruukku persiljaa
  5. 5

    Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

  6. 6

    Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.

  7. 7

    Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Tasoita reuna veitsellä ja nosta kanneksi. Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.

  8. 8

    Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun

Ravintosisältö

330

Energiaa kcal

1381

Energiaa kj

14,7 g

Rasvaa

3,9 g

Tyydyttynyttä rasvaa

34,8 g

Hiilihydraatteja

4,5 g

Sokereita

2,8 g

Kuituja

12,8 g

Proteiinia

1,6 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä