Pekonicaesarsalaatti

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekonicaesarsalaatti

Ainekset

4 annosta
1 170 g pekonia
2 3 ruukkua roomansalaattia
3 6 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 valkosipulinkynsi
6 100 g parmesaanijuustoa lastuina
Kastike:
1 5 anjovisfileetä
2 1 tl worcestershirekastiketta
3 1 rkl sinappia
4 1 valkosipulinkynsi
5 3 tl sitruunanmehua
6 0,75 dl öljyä
7 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 67 g
Proteiinia 16 g 63 g
Rasvaa 50 g 198 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 2 388 9554
Energiaa kcal 571 2283

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin kastike sekoittamalla sauvasekoittimella anjovisfileet, worcestershirekastike, sinappi, valkosipulinkynsi sekä sitruunanmehu. Lisää lopuksi öljy tasaisena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Irrota pekoniviipaleet toisistaan ja levitä uunipellille. Paista niitä 225 asteissa uunissa noin 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioksi ja paahda ne oliiviöljyn ja hienonnetun valkosipulikynnen kanssa pannulla. Kokoa salaatti repimällä lautasille ensin salaatinlehtiä. Valuta päälle kastiketta ja sekoita hieman salaatin kanssa. Nosta päälle paahdetut leipäkuutiot, parmesaanilastut ja pekoniviipaleet

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5