Pekoni-porkkanat ja naattidippi

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekoni-porkkanat ja naattidippi

Pekoniin käärityt porkkanat grillataan tai kypsennetään uunissa. Porkkanannaateista syntyy maukas, laktoositon dippi.

Ainekset

4 annosta
1 1 nippu porkkanoita (naatteineen)
2 1 paketti (170 g) pekonia
3 0,5 dl vaaleaa siirappia
4 2 rkl sitruunamehua
5 1 rkl öljyä
6 0,5 tl (1/2 tl) suolaa
7 0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria
8 0,5 ruukkua persiljaa
Naattidippi
1 1 porkkananipun naatit (noin 5 dl)
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 sitruunan kuori
4 0,5 sitruunan mehu
5 1 dl oliiviöljyä
6 1 prk (150 g) ranskankermaa
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 52 g 209 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 2 393 9572
Energiaa kcal 572 2288

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen. Katkaise porkkanoista naatit ja säästä ne dippiin. Pese ja kuivaa porkkanat. Kääri pekonit tiiviisti porkkanoiden ympärille. Yhdistä siirappi, sitruunamehu, öljy, suola ja cayennenpippuri. Sivele seosta porkkanoille.

Paahda pellillä uunissa 20 minuuttia, käännä, sivele maustesiirapilla ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pekoni rapeaa. Jos grillaat porkkanat, sivele niille aika ajoin maustesiirappia ja kääntele niin että pekoni kypsyy kauttaaltaan.

Tee dippi porkkanoiden kypsyessä. Huuhtele naatit huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä dipin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

Ota porkkanat uunista, sivele maustesiirapilla ja hienonna persiljaa päälle.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5