Pekoni-perunapiirakka

Leivo jämäperunoista!
Ainekset
Taikina | ||
1 | 3 dl | vehnäjauhoja |
2 | 100 g | voita tai margariinia |
3 | 1 | kananmuna |
4 | 1 rkl | vettä |
Täyte | ||
1 | 4 | keitettyä puikulaperunaa |
2 | 6 - 8 | taatelia |
3 | 1 paketti | (170 g) pekonia |
4 | 1 | punasipuli |
5 | 1 | paprika |
6 | 1 prk | (200 g) ranskankermaa |
7 | 2 | kananmunaa |
8 | 2 dl | juustoraastetta |
9 | ripaus | suolaa |
10 | ripaus | rouhittua mustapippuria |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 10 g | 80 g |
Proteiinia | 12 g | 92 g |
Rasvaa | 28 g | 220 g |
Kuitua | 1 g | 11 g |
Energiaa kJ | 1 397 | 11173 |
Energiaa kcal | 334 | 2670 |
Reseptitiedot
Ruokalajit | Pääruoat, Leivonnaiset |
Ruokatyypit | Suolaiset leivonnaiset |
Pääruoka-aine | Sianliha |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin. Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään. Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK