Pekoni-perunapiirakka

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekoni-perunapiirakka

Leivo jämäperunoista!

Ainekset

8 annosta
Taikina
1 3 dl vehnäjauhoja
2 100 g voita tai margariinia
3 1 kananmuna
4 1 rkl vettä
Täyte
1 4 keitettyä puikulaperunaa
2 6 - 8 taatelia
3 1 paketti (170 g) pekonia
4 1 punasipuli
5 1 paprika
6 1 prk (200 g) ranskankermaa
7 2 kananmunaa
8 2 dl juustoraastetta
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 80 g
Proteiinia 12 g 92 g
Rasvaa 28 g 220 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 397 11173
Energiaa kcal 334 2670

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin. Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään. Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5